Werkpaard of luxepaard / Shu Uemura

17 oktober 2015door Eva

Of Shu Uemura het allerbeste is voor mijn haar betwijfel ik, er zijn zoveel goede en luxe haarproducten, maar duur is het zeker! De inmiddels overleden Shu Uemura was een Japanse make-up- en haarartiest die bekendheid verwierf met de film Geisha uit 1960. De kapsels en make-up in deze film waren van zijn hand. Shu Uemura heeft tot 2009 een winkel gehad in Nederland maar deze winkel moest helaas sluiten door dalende verkoopcijfers. In Antwerpen is er gelukkig nog wel een winkel waar alle make-up, cleansing oils en haarproducten van het merk worden verkocht. Met name in Azië is Shu Uemura een begrip en bijna alle visagisten en beautybloggers hebben de beroemde winperkruller in hun tas.

Shu Uemura brochure

De haarproducten van Shu Uemura worden gelukkig ook dichter bij mijn huis verkocht, namelijk bij Haarloods 53 in Lepelstraat. Pamela, de eigenaresse van deze hippe kapsalon, werkt al lang met luxe haarproducten zoals Balmain en sinds kort gelukkig ook met Shu Uemura. Enthousiast legt ze uit wat de kenmerken zijn van dit merk, hoe Shu Uemura zich profileert ten opzichte van andere merken en welke lijn het beste bij mijn type haar past. Ook legt ze uit dat het bij Haarloods 53 mogelijk is om een haarceremonie te krijgen, een behandeling gebaseerd op de Japanse theeceremonie. Deze behandeling houdt in dat je ook een verrukkelijke hoofdmassage krijgt en met prachtig haar de salon uitstapt.

Samen kijkend naar mijn haar concluderen we al snel dat het droog en dor is en dus we komen al snel uit bij de Moisture Velvet lijn, een lijn speciaal geschikt voor droog en kwetsbaar haar. Omdat ik nog niet zeker weet of ik het bedrag voor de producten uit wil geven en ik eerst mijn andere shampoos op wil maken geeft Pamela mij een luxe en groot monster mee van twee producten van de Moisture Velvet lijn, te weten: de Nourishing Shampoo en de Nourishing Treatment. De shampoo kost circa € 36 en de Treatment (masker) ongeveeer € 56. Prijzig, maar de flessen zijn niet klein en je kunt er zeker vier maanden mee doen.

Shu Uemura brochure

De shampoo ruikt zalig en je hebt maar heel weinig nodig om het rijkelijk te laten schuimen. Ik kan met het monstertje zeker drie keer vooruit. De treatment ruikt ook zalig en ik voel hoe mijn droge haar de oliën opslurpt. Het resultaat mag er al na 1 keer wezen. Mijn haren ruiken weer heerlijk fris en ondanks (of misschien juist dankzij) de oliën die de producten bevatten, voelt mijn haar niet zwaar aan. Ook is mijn fijne haar makkelijk doorkambaar en zie ik iets meer glans.

Zoals ik al vertelde ga ik eerst mijn andere shampoos, maskers en conditioners opmaken maar zodra ik de bodem van mijn laatste fles shampoo kan zien, rij ik naar Pamela om deze twee producten in te slaan. Ik vrees dat ik toch een luxepaard ben.

Eva

Eva is co-founder en één van de bloggers van MakeupMyMind.

Ze heeft een levenslange obsessie voor styling en vooral make-up.

Maar ze kan er best mee leven.

Reacties

Nog geen reacties op dit artikel.
Wees de eerste!

Plaats een reactie

Wie is MakeupMyMind

MakeupMyMind is het initiatief van [xxx], een jonge vrouw met meer dan gemiddelde interesse in beauty in het algemeen en make-up in het bijzonder. De interesse werd een idee, het idee een plan en het plan resulteerde in deze website.

Dit alles doe ik niet alleen, maar samen met twee enthousiaste assistentes die mijn passie voor schoonheid en cosmetica delen.

Samen doen we ons best om jullie dagelijks te voorzien van de leukste beautyinfo.

Heel veel plezier !

[xxx]

Volg MakeupMyMind op...